Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standarde dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne strani, Doktor M, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo. Na vaš računalnik lahko spletno mesto doktor-m.si med drugim shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki, ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd …

Omenjeni podatki, se na strežniku, kjer se nahaja spletno mesto doktor-m.si, shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj spletne strani doktor-m.si, Doktor M, lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo.

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Upravitelj spletne strani, Doktor M zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

  • izboljšanje funkcionalnosti storitev na spletni strani,
  • raziskavo in analizo trga,
  • boljše uporabniške izkušnje,
  • oglaševanje preko družbenih medijev.

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka Namen Čas piškotka
pll_language Piškotek nam pove v katerem jeziku je bila stran naložena. 1 leto
Google Analytics – utma Merjenje statistike ogleda strani. 2 leti
Google Analytics- utmb Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran. 30 min
Google Analytics – utmc Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani. Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utmz Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov. 6 mesecev
Google Analytics – utmv Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani. 2 leti
Google Analytics – ga Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje. 6 mesecev
Google Analytics – cid Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje 6 mesecev
https_enabled Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https). Na sejo
ngEnabled Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike. 10 let

 

Pravice uporabnika

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

  • Pravico do izbrisa podatkov
  • Pravico do omejevanja obdelave podatkov
  • Pravico do dostopa podatkov
  • Pravico do popravka
  • Pravico do prenosa podatkov
  • Pravico do ugovora

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom preko kontaktnega obrazca uveljavlja zgornje pravice. Skrbništvo Doktor M bo zahtevi ugodilo v roku 30 delovnih dni od prejema zahtevka.

Izbris piškotkov

Večina brskalnikov ima že samodejno nastavljeno sprejemanje vseh piškotkov. Seveda že večina brskalnikov omogoča, da si lahko uporabnik sam nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem, ko onemogočite piškotke spletna stran ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcionalnosti onemogočene.

Navodila za omogočanje nastavitev lahko najdete tukaj:

Če želite preprečiti sledenje storitve Google Analytics na vseh spletnih mestih, obiščite https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Osebe, mlajše od 16 let

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

Obvestilo o delovanju ambulant v času pandemije COVID-19PREBERITE VEČ
+ +